Okul Gelişim Planı

HASANYILMAZ KURT ORTAOKULU

OKUL GELIŞIM PLANI SENE SONU DEGERLENDIRME RAPORU

DersöğretmenleritarafındanEBAüzerindenderslerbazındakonutaramatestleriuygulandı.Ekimve Kasımaylarındarehberöğretmentarafından öğrencilere Liselere geçiş Sistemi ve verimlidersçalışma sunumu yapılıp ders çalışma programıhazırlandı. Ders öğretmenleri tarafından konu tarama testlerinde eksik kazanımlar tespit edilerek çalışmalar yapıldı. Okul idaresiveöğretmenlerin hizmet içieğitimlerekatılımları teşvik edildiRehberöğretmentarafından8. Sınıflara yöneliktest çözme teknikleri, motivasyon, sınav kaygısı, üst öğrenim kurumları hakkında bilgilendirici seminerler yapıldı.OrtaksınavsonuçIarıdeğerlendirilerek başarınındüşükolduğuderslereyönelikbaşarıyıartırıcıtedbirleralındı.Okulidaresivesınıfrehber öğretmeleritarafındanöğrenci devamsızlıkları yakından takip edildi.Okulidaresi tarafından 1. 2. Ve 3. Uyarı dilimlerinde velilere devamsızlık mektupları gönderildi. Rehber öğretmenve sınıf rehber öğretmentarafından devamsızlık nedenleri ile ilgili çalışmalar düzenledi. Rehber öğretmen tarafından devamsızlık problemi olan öğrenciler ve velileri ile görüşme yapıldı. Beden eğitimi dersi öğretmenlerimiztarafından öğrencilerinsportiffaaliyetlerekatilimiteşvikedildi. Branş öğretmenlerinin yönlendirmesiyle Rehberöğretmentarafından disiplin problemi yaşayan öğrencilere ve ailelerine rehberlik hizmeti verildi. Ekim ayında sınıf rehber öğretmenleri aracılığıyla sınıf risk haritası oluşturulmuş, oluşturulan risk haritalarıyla okul risk haritasında risk grubunda olan öğrenciler tespit edilmiştir. Rehber öğretmen tarafındandezavantajlıöğrencilerinvelileriilegörüşmeyapılarakolumlututumgeIiştirmek amacıylaveliileişbirliğiyapıldı.Akademik, sosyal ve sportif faaliyetlerde ve yarışmalarda başarı gösteren öğrencilerimiz okul tarafından ödüllendirildi. İlgili öğretmenler tarafından değerler eğitimi kapsamında pano seminerler düzenlendi. Okul idaresi ve web yayın komisyonutarafındanokulwebsitesivesosyalmedyahesaplarıetkinolarakkullanılmaktadır.

05.06.2023 204

05-06-2023